Problem z połaczeniem z serwerem LAN (tunngle) - ANIAPG FORUM
reklama
reklama

Problem z połaczeniem z serwerem LAN (tunngle)

Tematy i posty dotyczące problemów i sukcesów (czyli przykładów jak rozwiązano dane problemy)
Szynsz
Posty: 4
Rejestracja: 25 gru 2014, 21:37

Problem z połaczeniem z serwerem LAN (tunngle)

Postautor: Szynsz » 26 gru 2014, 23:08

Chcieliśmy sobie rodzinnie zagrać w MC. Ja i mój brat mamy wersje premium, zaś moja zona na probe dostała nonpremium. Łączymy się przez tunngle (sieć prywatna). Problem polega na tym że ja do brata (on jest hostem) łącze się bez problemu, jednak Kasi wyskakuje błąd: Failed to login: Acces Token cannot be null. Czy to dlatego ze Kasia ma NoNpremium?

Awatar użytkownika
AniaPoGodzinach
Administrator
Posty: 38
Rejestracja: 26 lis 2014, 16:57
Kontaktowanie:

Re: Problem z połaczeniem z serwerem LAN (tunngle)

Postautor: AniaPoGodzinach » 27 gru 2014, 15:14

Ja, niestety, w ogóle nic nie wiem na temat serwerów, tak, że nie umiem powiedzieć nic ciekawego na ten temat, ale wiem, że, gdy korzystam z wynajętego serwera, to żeby osoba z non premium mogła wejść na serwer, to musi być w pliku "serwer properties" zaznaczona opcja
"online-mode=false". No, bo faktycznie, jeżeli Ty i brat możecie się połączyć, a Kasia nie, to pewnie właśnie non premium jest problemem.
Bardziej nie umiem pomóc, może ktoś inny ma jakieś rozwiązanie i tu coś napisze.
A... i jeszcze też w tym samym pliku jest opcja "max-players= ", no, to tam (za znakiem równości, bez spacji) musi być wpisana ilość osób, które mogą się w jednym momencie znaleźć na serwerze.
======================================
Odwiedzajcie mnie :D
* StronaWWW
* YouTube
* Facebook
* Blog

Szynsz
Posty: 4
Rejestracja: 25 gru 2014, 21:37

Re: Problem z połaczeniem z serwerem LAN (tunngle)

Postautor: Szynsz » 27 gru 2014, 17:02

Dziękuje ci Aniu za odpowiedź, niestety to jest gra po sieci LAN i chyba inaczej to działa niż w przypadku dedyków. Jednakowoż popatrzę :)

HardGamerPL
Posty: 14
Rejestracja: 26 sty 2017, 12:59

Re: Problem z połaczeniem z serwerem LAN (tunngle)

Postautor: HardGamerPL » 26 sty 2017, 20:31

To zależy ile miejsc ustawił host (tw. brat). Jeżeli ich nie ustawiał to najprawdopodobniej podstawowo miał ustawione max 2 os. Mam nadzieje że pomogłem.


Wróć do „Dział - Launcher NON-PREMIUM 1.7.10”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


cron