BiomesOPlenty - ANIAPG FORUM
reklama
reklama

BiomesOPlenty

Czyli wszystko o wszystkim i o niczym :)
SkRiN
Posty: 4
Rejestracja: 12 maja 2015, 11:39

BiomesOPlenty

Postautor: SkRiN » 12 maja 2015, 11:43

Wiecie jak wgrać moda BiomesOPlenty na CraftServ ?

Awatar użytkownika
CraftStones
Moderator
Posty: 269
Rejestracja: 10 gru 2014, 21:41
Kontaktowanie:

Re: BiomesOPlenty

Postautor: CraftStones » 12 maja 2015, 12:55

Trzeba uruchomić serwer na silniku Forge i poprzez np. FileZila wrzucić plik moda do folderu mods.
(oczywiście plik musisz mieć także w mods, w swoim .minecraft)

SkRiN
Posty: 4
Rejestracja: 12 maja 2015, 11:39

Re: BiomesOPlenty

Postautor: SkRiN » 12 maja 2015, 13:03

A muszę przez program ?
Bo przeciągam tego moda do folderu mods i generuje się normalny świat (na craftservie)

Awatar użytkownika
AniaPoGodzinach
Administrator
Posty: 38
Rejestracja: 26 lis 2014, 16:57
Kontaktowanie:

Re: BiomesOPlenty

Postautor: AniaPoGodzinach » 12 maja 2015, 20:11

SkRiN pisze:Wiecie jak wgrać moda BiomesOPlenty na CraftServ ?

Tak, jak napisał CraftStones :)
SkRiN pisze:A muszę przez program ?
Bo przeciągam tego moda do folderu mods i generuje się normalny świat (na craftservie)

Czyli źle zadałeś pytanie. Chodziło Ci o to, jak stworzyc świat BiomesOPlenty :)
Musisz stworzyć (na tej paczce, którą masz zainstalowaną na serwerze i w swoim .minecraft) normalnie na singlu nowy świat (wybierając BOP - mozesz go nazwać jak chcesz) i potem ten świat (z folderu saves) przerzucić na serwer za pomocą na przykład FileZila do głównego folderu serwera (tam, gdzie jest folder, który nazywa się world - czyli ten, który Ci się stworzył na serwerze bez BOP)
Za pomocą FileZila przerzucisz cały folder bardzo szybko, a jeżeli chcesz przerzucać przez system plików na CraftServe, to zajmie Ci to strasznie dużo czasu i musisz uważać, żeby wszystkie foldery i pliki z tego wygenerowanego świata przerzucić.
======================================
Odwiedzajcie mnie :D
* StronaWWW
* YouTube
* Facebook
* Blog

SkRiN
Posty: 4
Rejestracja: 12 maja 2015, 11:39

Re: BiomesOPlenty

Postautor: SkRiN » 13 maja 2015, 11:30

Mój błąd nawet nie pomyślałem, że tak można (nie jestem zielony)
Dzięki i pozdrawiam ;)
A jeszcze jedno czy dało by rade wgrać paczkę którą zrobiłaś dla Madzi na Craftserva?

Awatar użytkownika
AniaPoGodzinach
Administrator
Posty: 38
Rejestracja: 26 lis 2014, 16:57
Kontaktowanie:

Re: BiomesOPlenty

Postautor: AniaPoGodzinach » 13 maja 2015, 12:58

SkRiN pisze:A jeszcze jedno czy dało by rade wgrać paczkę którą zrobiłaś dla Madzi na Craftserva?

Nie ja robiłam paczkę :) Link do autora jest w opisie pod Madziowymi filmami.
Teoretycznie można :) Ale pewnie nie wszystkie mody są na klienta i na serwer. Niestety, nie wiem, które, a nie mam wolnego serwera, żeby sprawdzać :)
Uruchom serwer na silniku Forge 965 i wrzucaj po kolei do folderu mods pliki i po każdym sprawdzaj, czy się nie kraszuje, jak się kraszuje, to znaczy, że nie może być na serwerze :)
======================================
Odwiedzajcie mnie :D
* StronaWWW
* YouTube
* Facebook
* Blog

SkRiN
Posty: 4
Rejestracja: 12 maja 2015, 11:39

Re: BiomesOPlenty

Postautor: SkRiN » 13 maja 2015, 14:32

Jeszcze raz Dzięki:D
Pozdrawiam :)


Wróć do „Dział - Minecraftowy Hyde Park”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


cron