[Niedziałające mody ] - Strona 2 - ANIAPG FORUM
reklama
reklama

[Niedziałające mody ]

Tematy i posty dotyczące problemów i sukcesów (czyli przykładów jak rozwiązano dane problemy)
MachniumPl
Posty: 18
Rejestracja: 29 lip 2015, 17:51

Re: [Niedziałające mody ]

Postautor: MachniumPl » 06 sie 2015, 9:45

Dzieki pomogło wywalenie optifine D5.Nie mam pojęcia czemu tak jest.Inne wersje albo dają crash albo to samo :(
Może któryś mod ma w tym udział ?

MachniumPl
Posty: 18
Rejestracja: 29 lip 2015, 17:51

Re: [Niedziałające mody ]

Postautor: MachniumPl » 06 sie 2015, 21:34

Opitfine daje u mnie ten efekt po wyrzuceniu tego działa bez zarzutów,Inne wersje np D4 dają to samo,a niższe wersje crash

Awatar użytkownika
CraftStones
Moderator
Posty: 269
Rejestracja: 10 gru 2014, 21:41
Kontaktowanie:

Re: [Niedziałające mody ]

Postautor: CraftStones » 06 sie 2015, 21:36

To nie jest (nie powinno być związane) z jakimś modem.
Możesz zastosować D3 ale musisz mieć rekomendowany Forge 11.14.3.1450 (nie powinno być crasha'a, nie powinno być problemów z literami).

MachniumPl
Posty: 18
Rejestracja: 29 lip 2015, 17:51

Re: [Niedziałające mody ]

Postautor: MachniumPl » 07 sie 2015, 6:00

Dzięki spróbuję tego forga :D
Takie pytanko z kosmosu trochę xD :
Na yt dowiedziałem się że Microsoft ma prawa do Mc i za to jest teraz lipny i ciężko o dobre mody?

#edit
niestety nie działa :( nawet wersja D3

JEsli ktos ma mażliwośc sprawdzic czy działa wersja 1.8 to prosił bym o kontakt :
http://www.modsminecraft.org/better-furnaces-mod-1-8/

Awatar użytkownika
CraftStones
Moderator
Posty: 269
Rejestracja: 10 gru 2014, 21:41
Kontaktowanie:

Re: [Niedziałające mody ]

Postautor: CraftStones » 07 sie 2015, 12:02

Jak nie działa? jest crash raport?
MC 1.8 generalizując jest inny (część jego struktury), dlatego nie ma jeszcze (o ile będą) modów takich jak (podobnych do) Buildcraft, IndustrialCraft - można sobie snuć interpretacje jakie tylko do głowy przyjdą (np. związane z właścicielem itp).
Na pewno jest nowy launcher na Windows10 (i to łatwo wiązać z obecnym właścicielem)
Nie ma jeszcze Better Furnaces na 1.8 (oficjalnie), nie ma sensu testować tego pliku (moim zdaniem).

MachniumPl
Posty: 18
Rejestracja: 29 lip 2015, 17:51

Re: [Niedziałające mody ]

Postautor: MachniumPl » 07 sie 2015, 15:07

Na D3 wyświetla tylko 8 i 9 reszta to lava albo woda.D4 daje crash.Nie mam pojęcia i szlag mnie powoli trafia

# może dać na hosting mojego Mc i wtedy może to się wyjaśni,bez tego mam lagi średnie

#Edit:
Myślę raczej że to jeden z modów,dziś rano zaaktualizowalem 2 mody Pig menture i ruins i na chwilę było dobrze potem wcisnolem F3 żeby sprawdzić ile przudzielilem Mc ramu bo miałem 499MB nw czemu i zwiekszylem do 1gb i potem spowrotem to samo

Awatar użytkownika
CraftStones
Moderator
Posty: 269
Rejestracja: 10 gru 2014, 21:41
Kontaktowanie:

Re: [Niedziałające mody ]

Postautor: CraftStones » 08 sie 2015, 22:48

Jakie masz mody?

MachniumPl
Posty: 18
Rejestracja: 29 lip 2015, 17:51

Re: [Niedziałające mody ]

Postautor: MachniumPl » 09 sie 2015, 9:01

fOlder 1.8 w mods

1.Auto switch
2.core chiken Lib universal
3.EnchantViev
4.ThebombzenAPI

folder mods
5.chcckenShed
6.Armor status hud
7.airbreathercore-1.0.1
8.backpack mod
9.Bapkscore
10.CodeChickenCore-1.8-1.0.5.34-universal
11.DynamicLights-1.8
12.InventoryTweaks-1.59-176
13.Lootable-Bodies-Mod-1.8
14.MVB_v2.0.10.1[1.8][Forge]r3
15.NotEnoughItems-1.8-1.0.5.82-universal
16.ObsidianUtilities-1.0
17.pig-manure-1.0.1
18.RadixCore-2.0.3-1.8-universal
19.RikMuldsCore_1.2b
20.Ruins-1.8
21.Simple Recipes 1.8.0-1.9.0
22.TheCampingMod_2.2d
23.Tree-Capitator-Mod-1.8
24.UpdateCheckerMod-1.8
25.Village-Info-Mod-Forge-1.8
26.Waila-1.6.0_B1_1.8.1
27.Xaeros-Minimap-Mod-1.8

#Edit;
Zrobilem portal do neteru i mam migotanie tekstur czasami biale.zresetowalem ustawienia optifine i na chwile pomoglo
http://www.mpcforum.pl/topic/682744-pro ... e-miganie/ <-- tutaj nie wiem która to opcja

screeny:
http://zapodaj.net/a1b07871cdd79.png.html
http://zapodaj.net/876fa422e3c42.png.html
http://zapodaj.net/2c477a4d9c121.png.html
http://zapodaj.net/e02343dbbb74a.png.html

#Edit
Naprwaiłem :D Okazało sie,że to wina Xero"s minimap pomogła aktualizacja moda
Dzięki CraftStones za zaangażowanie ;)


Wróć do „Dział - Mody 1.8”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


cron