Kira_San pisze:Posiadam 2 gry. Gdy próbuję pobrać paczkę, otwiera się ona w jednej z tych dwóch gier, zamiast normalnie. Nie wiem, co mogę z tym zrobić... (Ten problem występuje również przy innych rzeczach, które chcę pobrać). Jedyne co mogę zrobić to "otwórz za pomocą" jednak to też nie działa.
Hmmm... nie bardzo rozumiem, co masz na myśli pisząc 2 gry. 2 launchery?
Paczkę pobierasz na przykład na pulpit (nie wrzucasz jej do żadnej gry), tam ją rozpakowujesz (klikasz prawym przyciskiem na pobrany plik i "otwórz za pomocą" i WinRAR, albo ZIP, co tam masz) i dopiero stamtąd "przerzucasz" folder .minecraft do folderu %appdata%\Roaming (w którym NIE masz żadnego folderu .minecraft - jak masz, to go sobie gdzieś przenieś, np. na pulpit) - zresztą to wszystko pokazuję w filmiku, zatem nie bardzo wiem, jak jeszcze Ci to opisać.
Hmmm... (po raz drugi:)) - co znaczy "Próbuję pobrać"? Klikasz na link do pobrania i co się dzieje, co znaczy "otwiera się w jednej z tych dwóch gier"? Nie pyta Ci się, gdzie zapisać? Jak Ci się nie pyta, to znaczy, że masz w przeglądarce zaznaczone, żeby pobierany plik automatycznie pobierał się do jakiegoś folderu (zwykle do folderu "Pobrane", chyba, ze sobie to gdzieś przestawiłeś/aś). No i jak już się pobierze, to robisz to, co już przedtem napisałam

No, i w sumie nic więcej Ci nie umiem napisać, przynajmniej na razie. Opisz swój problem jakoś bardziej zrozumiale